• 03133802310
  • اصفهان-شهرک صنعتی محمود آباد-خیابان 16

معرفی سنگ گرانیت نهبندان

معرفی سنگ گرانیت نهبندان

سنگ گرانیت نهبندان سنگی است بسیار مقاوم با زمینه روشن با تم رنگی خاکستری می‌باشد و گاهاً به آن گل پنبه‌ای نیز اطلاق می‌شود. این نوع سنگ گرانیت نسبت به سایر گرانیت‌ها بافت و دانه‌بندی درشت‌تری دارد و قاعدتاً از لحاظ کیفی نیز متفاوت می‌باشد. سنگ‌‎ های گرانیت در درجات پایین و ضعیف‌تر دارای لکه‌های مشکی و خاکستری هستند که به آنها اصطلاحاً غده گفته می‌‌شود.

رنگبندی سنگ گرانیت نهبندان

سنگ گرانیت نهبندان را در رنگ‌های مختلفی از معادن استخراج می‌کنند که با نام‌های گرانیت طوسی، گرانیت نهبندان ، کرم گرانیت نهبندان پرتقالی شناخته می‌شوند. از بین گرانیت‌ ها گرانیت طوسی نهبندان طرفداران بیشتری دارد و در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد.

کاربرد سنگ گرانیت نهبندان

سنگ گرانیت‌  نسبت به سایر سنگ‌ها خصوصاً سنگ‌های آهکی که بافت متخلخلی دارند، از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار می‌باشد. این استحکام و مقاومت که این سنگ دارد باعث شده است که در برابر سرما و گرما، مواد قلیایی و شیمیایی، ضربه و فشار از خود واکنشی نشان ندهد و طول عمر بالایی داشته باشد.

همچنین به علت استحکامی که دارد قابلیت برش در متراژهای بالا و به اندازه‌های دلخواه نیز در این سنگ  وجود دارد. به دلیل تمام ویژگی‌هایی که در مورد این سنگ گفته شد از آن در مکان‌های پر رفت و آمد و یا مکان‌هایی که به سنگ قوی و محکمی نیاز است،استفاده می شود. از این قبیل مکان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کف ساختمان
  •  کف پارکینگ
  • راه پله ها
  • کف آشپزخانه
  • سنگ روی کابینت
  • کف حیاط
  • پله‌های ساختمان و زیر پله‌ها

نکته قابل توجهی که در مورد سنگ گرانیت وجود دارد این است که عموماً از این سنگ به علت وزن سنگین و بافت متراکمی که دارد در نمای ساختمان استفاده نمی‌کنند. زیرا این تراکم باعث عدم چسبندگی ملات به سنگ می‌شود و به مرور باعث افتادن سنگ از نما می‌گردد. در نتیجه این سنگ عمدتاً در بخش‌های داخلی ساختمان کاربرد دارد.

معدن گرانیت نهبندان

معادن سنگ نهبندان در چندین معدن متعدد در استان خراسان جنوبی شهرستان نهبندان واقع شده است. این معادن با خروج ماهیانه چند هزار تن از این سنگ تامین کننده عمده سنگ‌های گرانیت می‌باشند. پس از استخراج این سنگ از معدن و طی کردن مراحل فرآوری این سنگ انواع مختلف مانند فِلیِم، جدولی و کوبیک در آمده که هر کدام از این ها مصارف مختلف خود را دارند به طور مثال از نوع کوبیک آن جهت سنگ فرش باغ و حیاط استفاده می‌کنند.

 قیمت سنگ گرانیت نهبندان چگونه تعیین میشود ؟ 

قیمت سنگ گرانیت نیز مانند تمامی سنگ‌های ساختمانی موجود، به چندین عامل بستگی دارد که به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد. یکی از این عوامل نوع معدنی می‌باشد که این سنگ از آن استخراج می‌گردد. نوع معدن از لحاظ کیفیت و رنگ سنگی که دارد در قیمت سنگ بسیار تاثیر گذار خواهد بود. در سنگ‌های گرانیت اینکه نکته بسیار مهم است که سنگ فاقد غده باشد همچنین از رنگ روشنی برخوردار باشد.

هر چه این دو ویژگی در این بالاتر باشد طبیعتاً قیمت بیشتری نیز خواهد داشت. مورد بعدی که در مورد کلیه سنگ‌ها نیز صدق می کند کیفیت فرآوری سنگ است. این موضوع بدان معناست که هر چه سنگ از نظر ساب برش و سایر مراحل فراوری با کیفیت تر باشد مسلماً از قیمت بالاتری نسبت به سایر سورت‌های آن سنگ برخوردار است.

همان طور که می‌دانید سنگ‌ها را در ابعاد مختلف مانند اسلب، طولی یا پلاک، حکمی یا نمره و غیره برش می‌دهند. ابعاد سنگ نیز می‌تواند بر روی قیمت تاثیرگذار باشند یعنی هرچه ابعاد بزرگتر باشد سنگ‌ نیست قیمت بیشتری دارد.

در ادامه به معرفی و بیان توضیحات بیشتر درباره سنگ گرانیت میپردازیم:

سنگ گرانیت  چگونه تشکیل میشود  ؟انواع سنگ گرانیت چیست ؟ نحوه مراقبت از سنگ گرانیت چگونه است ؟ اینها سوالاتی است که در این مقاله قد داریم به توضیح آن بپردازیم . پس با ما همراه باشید . سنگ گرانیت معمولا از کواتز، میکا، فلدسپات تشکیل شده است.بافت این سنگ به صورت دانه دانه ای است که این دانه ها ممکن است گاهی به صورت میکرواسکوپی باشند

و گاهی ابعاد آنها به حتی به چند سانتی متر و چند متر هم برسد.این سنگ معمولا در پوسته ی کره زمین و در اثر سرد شدن مواد مذاب بوجود می آید، ولی روند سرد شدن این سنگ ها آرام بوده و به همین دلیل ما در بافت دانه دانه ی آنها یک دستی خاصی می بینیم و مانند سایر سنگ های آتشفشانی آنها را به صورت اسفنجی نمی بینیم.

 سنگ گرانیت و انواع آن

گرانیت دارای سه دسته بندی میباشد . انواعی از آن که حدود دو ملیون سال پیش تشکیل شده اند که به آن زمان، دوران قبل از زمین شناسی می گویند تشکیل شده اند. این سنگ ها چون در زمان کوهزایی کره زمین تشکیل شده اند قابل استفاده به عنوان سنگ تزئینی نیستند.

سنگ گرانیت هایی که برای کار ساختمان به کار می روند و از نظر زیبایی دارای ارزش هستند مربوط به دوران مزوزوئیک و سنوزوئیک در زمین شناسی هستند.از آنجایی که بسته به زمان و شرایط و مکان تشکیل آنها ظاهرشان با هم فرق دارد، رنگ اصلی که برای ان در نظر می گیرند رنگ خمیره آن یا به عبارت دیگر رنگ اکثریت عناصر آن است.

سنگ گرانیت  از چه عناصری تشکیل شده اند؟

ترکیب شیمیایی گرانیت ها بیشتر شامل سیلیسیوم و آلومنیوم است که این دو عنصر تقریبا ۸۵ درصد ترکیبات گرانیت ها را میسازند و ۱۵ درصد بقیه را عناصری مانند:تیتان، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم تشکیل می دهند.

تاریخچه سنگ گرانیت

سنگ خارا یا گرانیت (به فرانسوی: granite) گونه‌ای سنگ آذرین درونی است. بافت آن دارای دانه‌های متوسط تا درشت است و دارای کوارتز (دُرّ کوهی) و فلدسپات، میکا، و پاره‌ای کانی‌های دیگر می‌باشد. بسته به کانی‌هایِ موجود در سنگ خارا و شیمی آن، این سنگ به رنگ‌های گوناگونی، از صورتی تا خاکستریِ پررنگ و حتی سیاه، یافت می‌شود.

این سنگ از سنگین‌ترین سنگ‌ها با چگالی ۲٫۷۵ گرم بر سانتی‌متر مکعب به‌شمار می‌رود. لازم است ذکر شود که واژه گرانیت دارای ریشه لاتین می‌باشد.سنگ خارا یکی از محکم‌ترین و سخت‌ترین سنگ‌ها می‌باشد. به همین خاطر به عنوان مصالح ساختمانی به صورت گسترده‌ای استفاده می‌شود.

مقاومت این سنگ در مقابل ساییدگی باعث استفاده گسترده از آن در آزمایشگاه‌ها شده‌است. مقاومت و سختی بالای این سنگ این امکان را فراهم می‌کند که ورقه‌هایی به ضخامت تنها چند میلی‌متر از این سنگ ساخت.

رنگ و بافت گرانیت

سنگ خارا سنگی است که از سرد شدن توده‌های مذاب شکل گرفته‌است. گرانیت سمبل سختی، مقاومت و دوام است. سنگ خارا به رنگهای سفید، خاکستری، پرتغالی، سبز، مشکی، قرمز و غیره دیده می‌شوند. گرانیت‌ها نسبت به سنگهای آهکی سخت‌تر اما یکنواخت تر هستند. سنگهایِ خارا به راحتی خش برنمی‌دارند و مقاومت آن‌ها در مقابل حرارت بالا می‌باشد.

این سنگ‌ها از کشورهای آسیای میانه مانند هندوستان، چین، تایوان و ویتنام خریداری می‌گردند و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشند. این نوع سنگ شامل ۲ نوع طبیعی ورنگ‌شده می‌باشد.

که از انواع آن می‌توان به سنگهایی با نام هلویی و نخودی و قرمز رنگ شده، بلک گالکسی، شانسی بلک، کارمن رد، بالتیک براون، مپل رد، جوپارنا، مولتی کالررد ولگابلو، بیداسر قهوه‌ای، بیداسر سبز، باش پارادیسو، تن براون، سیلور پرل … اشاره کرد.از آنجا که سنگ خارا سختی بالایی دارد، هزینه برش و فرآوری آن بیش از سنگ‌های آهکی می‌باشد و همچنین دارای طول عمر و دوام بسیار بالاتر از سنگ‌های آهکی است.

کانی های اصلی تشکیل دهنده سنگ گرانیت

کوارتز،پلاژیوکلاز، فلدسپات پتاسیک و بقیه کانی های تیره رنگ. میزان این کانی ها نام آنرا مشخص می کند. همچنین گاهی کانی های دیگری مانند: پیریت، هماتیت، مانیتیت و ایلمنیت مشاهده می شود.در ادامه انواعی از آن را  که به دلیل وجود درصد بیشتر یا کمتری از کانی ها با نام های دیگری مشخص شده اند را برای شما توضیح خواهیم داد:

  • سنگ های گرانیت گرانوفیر:

این نوع سنگ گرانیتی دارای دانه های ریزی از بلورهایی که از جنس کواتز و فلداسپات هستند که این دانه های ریز درون هم رشد کرده اند و این نوع گرانیت را تشکیل داده اند.

  • سنگ های گرانیت آپلیت:

این نوع گرانیت صرفاً از کواتز و فلدسپات تشکیل شده است و احتمال دارد که مقدار خیلی کمی از کانی های مافیک باشد، بافت این سنگ گرانیتی را آپیلیتی می گویند.

سنگ گرانیت

  • سنگ های گرانیت پگماتیتی:

این نوع گرانیت دارای بافت دانه درشت است.البته لازم است بگوییم که بعضی از گرانیت ها ممکن است از کانی های فلزی مثل: جیوه، منگنز، مگنتیت، مس، طلا و نقره است.

سنگ گرانیت

سنگ های گرانیتی  و بافت آنها
بافت گرانیت ها به صورت دانه ای است و این دانه ها از متوسط تا درشت در سطح سنگ های گرانیت پخش شده اند و معمولا به صورت نیمه شکل دار به چشم می آیند. (یعنی به صورت یک حاله از وجود داشتن و محو بودند به نظر می رسند). در گرانیت هایی که آنها را دارای بافت پورفیریک می نامند دانه های درشت از بلور های فلدسپات پتاسیم دیده می شود.

همچنین در بعضی ازگرانیت ها، کانی های بسیار ریز مانند آپاتیت و اسفن در اندازه های بسیار ریزی دیده می شوند.البته برای بافت گرانیت ها دسته بندی دیگری هم وجود دارد که آنها را بلوکی، توده ای و قلوه ای می نامند همچنین یکی از بافت های بسیار رایج در گرانیت ها بافت گرانولار که این نوع بافت را به صورت دانه های ریز تا دانه های درشت می توان در سرامیک ها دید.

نگهداری روزانه از سنگ گرانیت

پیشنهاد می شود روزانه و پس از استفاده از سینک گرانیتی و یا کانتر های گرانیتی و … حتما با استفاده از پاک کننده های معمولی  ph  خنثی شستشو دهید و با یک پارچه نرم آن را کاملا خشک کنید تا هیچ لکه ای روی سطح سنگ باقی نماند.
موقع تمیز کردن از اسکاچ و سیم های ظرفشویی خشن و زبر به هیچ وجه استفاده نکنید.

زیرا به سطح سنگ آسیب می رساند. سعی کنید از پاک کننده هایی استفاده کنید که اولا ph  خنثی داشته باشد ثانیا زیاد چرب نباشد، چون چربی زیاد مایع های ظرفشویی باعث می شود یک لایه همیشه روی سنگ باقی بماند و باعث کدر دیده شدن آن شود.

اقدامات پیش گیرانه برای حفاظت از سنگ گرانیتی

اقدامات پیشگیرانه ساده می توانند در محافظت از  سینک های گرانیتی و کانترهای آشپزخانه نقش پررنگی داشته باشد. با توجه به قیمت سینک ظرفشویی گرانیتی و هزینه های بالای تعمیر و تعویض سنگ گرانیتی باید روش های نگهداری از آن را یاد بگیریم.

خشک کردن سطح سنگ گرانیتی

موقع آشپزی روی کانتر گرانیتی حتما از تخته های برش استفاده کنید. و به هیچ وجه ظرف خیلی داغ را مستقیما روی سنگ قرار ندهید حتما از زیر قابلمه سیلیکون استفاده کنید. از قرار دادن لوازم به مدت طولانی روی سینک ظرفشویی گرانیتی جدا خوداری کنید.

مایعات در صورت ریخته شدن روی سطح سنگ گرانیتی حتما با دستمال نرم خشک شود. زیر بشقاب هایی که برای مدت طولانی روی کانتر آشپزخانه ثابت هست را مرتبا تمیز کنید.در صورتی که موارد بالا را رعایت کنید سنگ گرانیتی به مدت زیادی شکل درخشان  خواهد بود و زیبای اولیه خود را حفظ خواهد کرد و نیازی به تعمیر یا تعویض نخواهید داشت.

تعمیر و نگهداری سالیانه سنگ گرانیتی

معمولا سنگ های گرانیتی سالی یک بار نیاز به آب بندی دارد این قضیه البته بیشتر در سنگ های گرانیتی ای لازم هست که برای کف استفاده شده باشد.موقع تمیز کردن اگر شکافی بین کاشی‌های آن مشاهده کردید و یا جا‌هایی هست که شکسته شده و یا نیاز به تعمیر دارد را ترمیم کنید.

در صورت لزوم قسمت‌های شکسته یا خراب شده گرانیت را با گرانیتی سالم تعویض کنید.بهتر است یک بار در سال درز بین گرانیت‌ها را با مواد با کیفیت مهر و موم کنید.با این کار از نفوذ آب و آلودگی‌ها جلوگیری خواهید کرد. با یک سیلانت گرانیت با کیفیت بالا، از قبیل گرانیت سیلر سنگ یا سنگ گرانیت سیلر کمک بگیرید و برای تمیز نگه داشتن کاشی‌های خود در شرایط مناسب، درز بین آن‌ها را مهر و موم کنید.

کمی آب داغ را روی سطح سنگ گرانیتی بریزید ، بگذارید 10 تا 20 دقیقه بماند و بعد آن را پاک کنید. اگر سنگ تیره شود ، هنوز رطوبت را جذب می کند. اگر اینگونه نباشد ، مهر و موم شده است. دلیل استفاده از آب گرم دلیل این است که مولکولهای کمتری دارد.

ویژگی های سنگ گرانیت

اگر بخواهیم لیستی از مقاوم ترین و سخت ترین سنگهای ساختمانی طبیعی تهیه کنیم، قطعا نام سنگ گرانیت در بالای این لیست قرار می گیرد. سنگ گرانیت به دلیل شرایط به وجود آمدنش، از مقاوم ترین سنگ ها به حساب می آید. در زیر ویژگی های برجسته این سنگ را بیان می کنیم.

  • مقاومت در برابر نفوذ آب

سنگ گرانیت جز سنگ هایی است که تخلخل کمی دارد و همین ویژگی باعث شده است، جذب آب بسیار کمی داشته باشد.

  • مقاومت در برابر حرارت

از سنگی که از مواد مذاب تشکیل می شود، نمی توان انتظار داشت که در برابر حرارت مقاومت کمی داشته باشد. بر همین اساس از سنگ گرانیت در ساختمان سازی به صورت گسترده استفاده می شود.

  • مقاومت در برابر خوردگی و ساییدگی

اگر از سنگ گرانیت در مکانی استفاده کرده اید که تماس مستقیم با مواد شیمیایی دارد و یا در معرض تردد زیاد می باشد، اصلا نگران از بین رفتن سنگ نباشید زیرا سنگ گرانیت مقاومت بالایی در برابر سایش و خوردگی دارد.یکی دیگر از ویژگی های سنگ گرانیت این است که با بقیه ی مصالح ساختمانی مانند چوب، شیشه، سیمان و … همخوانی دارد.

معایب سنگ گرانیت

سنگ گرانیت وزن بیشتری نسبت به سایر سنگ های ساختمانی دارد، بنابراین اگر قصد دارید از سنگ گرانیت به عنوان سنگ نما استفاده کنید، حتما از پلاک استفاده کنید، چون ممکن است بعد از مدتی سنگ از کار جدا شود.نصب سنگ گرانیت زمان بر است.سنگ گرانیت یک سنگ سخت محسوب می شود پس استخراج و فراوری این سنگ نیازمند دستگاه و ماشین آلاتی هست که پرقدرت می باشند، همین امر باعث شده سنگ گرانیت گران تر از بقیه ی سنگ ها باشد.سنگ گرانیت عایق حرارتی و صوت نمی باشد.

کاربرد سنگ گرانیت

از آنجایی که سنگ گرانیت در برابر عوامل مختلف از مقاومت خوبی برخوردار می باشد، مکان یا قسمتی از ساختمان نیست که نتوان از این سنگ استفاده کرد.از سنگ گرانیت میتوان برای پله، پارکینگ، کف و دیوار همه ساختمان ها با هر نوع کاربری استفاده کرد. همچنین برای کانتر، کابینت و سینک آشپزخانه، برای محوطه سازی در فضای شهری و شخصی، پیاده رو ها، جدول کشی، کارهای تزیینی و دکوراتیو، … از این سنگ استفاده می شود.

بهترین سنگ های گرانیت

در بین همه ی سنگ های گرانیت، تعدادی از آنها معروف تر هستند، مانند: سنگ گرانیت نهبندان، گرانیت نطنز، گرانیت تویسرکان، سبز کاهویی بیرجند، گرانیت سبز جنگلی بیرجند، گرانیت خرم دره، فیروزه ای، گرانیت گل پنبه ای همدان و … .

معادن سنگ گرانیت در ایران

کشور ایران از غنی ترین کشور ها در زمینه ی دارا بودن معادن سنگ ساختمانی طبیعی می باشد که سنگ گرانیت سهم قابل توجهی از این معادن را به خود اختصاص داده است.استان های خراسان جنوبی و رضوی، آذربایجان غربی و شرقی، اصفهان، زنجان، یزد، همدان از استان های مهم در زمینه استخراج و تولید سنگ گرانیت ساختمانی می باشند.

درزگیری سنگ گرانیت

در صورت نگهداری و مراقبت مناسب از محصولات تولید شده از سنگ گرانیتی و تمیز کردن روزانه و سالانه و استفاده از یک سیلر خوب گرانیت می تواند تا 10 سال عمر کند. در واقع آنچه باعث خراب شدن سنگ گرانیت می شود علاوه بر اکسیداسیون در برابر نور خورشید و هوا ، استفاده از پاک کننده های نامناسب دلیل اصلی می تواند باشد.

در پایان باید اشاره کرد:

 صنايع سنگبری کريستال با بيش از ٣٠ سال سابقه با مدیریت برش و توليد انواع سنگهای گرانيت از معادن مختلف مشغول کار بوده و هم اکنون درحال برش تخصصی سنگ گرانیت در ابعاد و اندازه های گوناگون (از ضخامت 1cm تا ضخامت 20cm و تا عرض 80cm ) و محصولاتش را با کمترين تلورانس ممکن به بازار عرضه می نمايد.

از شاخصه های بارز اين سنگبری ميتوان به سابقه درخشانش در زمينه صادرات سنگ گرانيت به کشورهايی همچون ترکيه-ترکمنستان-عراق-ارمنستان-اذربایجان-روسیه-بلغارستان-رومانی-بلاروس والمان اشاره کرد و همچنين دارنده گواهينامه بين المللی سيستم مديريت يکپارچه IMS کشورهای انگلستان وايرلند ميباشد و در نهايت هم اکنون با بدست آوردن گواهينامه های بين المللی ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 .با افتخار در حال خدمتگذاری به مردم شريف ايران ميباشد

 

عوامل تاثیر گذار بر قیمت سنگ گرانیت نهبدان آستان

  1. کیفیت تولید
  2. سایز سنگ
  3. ضخامت آن
  4. معدن – سینه کار و درجه بندی سنگ

برای مشاوره خرید انواع سنگ گرانیت کلیک نمایید .


کاربرد سنگ گرانیت نهبندان

آخرین مقالات