سنگ گرانیت به دلیل زیبایی، دوام و ویژگیهای ذاتی مختص به خود، یکی از پرطرفدارانترین مصالح ساختمانی در بین صاحبان خانه و پیمانکاران ساخت و ساز بناهای مسکونی و تجاری است. با این حال، دلایل بیشتری غیر از دوام و زیبایی در سنگ گرانیت وجود دارد که اکثر افراد از آن اطلاعی ندارند. در ادامه با ۱۵ حقیقت جالب درباره سنگ گرانیت آشنا خواهید شد.
سنگ گرانیت بهطور خود به خود روی سطح زمین به وجود نمیآید، بلکه سنگی است که در لایههای زیرین زمین در نتیجه خنک شدن ماگما تشکیل میشود. در واقع سنگ گرانیت یکی از مهمترین سنگهای آذرین است. سایر تقسیم بندی سنگها عبارتند از: سنگهای رسوبی (سنگ آهک تراورتن و…) و سنگهای دگرگونی (سنگ مرمر کوارتزیت و…).
قدمت سنگ گرانیت به ۳۰۰ میلیون سال پیش باز میگردد و این طول عمر آن را تبدیل به یکی از قدیمیترین و کهنترین مادههای موجود در کره زمین کرده است.
نام گرانیت از کلمه لاتین granum اقتباس شده است. گرانوم به یک دانه درشت اشاره دارد. دلیل نام گذاری این سنگ، مشاهده ساختار درشت آن است.
در ترکیبات شیمیای سنگ گرانیت ، مواد معدنی بسیار زیادی از قبیل کوارتز و فلدسپار وجود دارد. برای خواندن مقاله ترکیبات شیمیایی سنگ گرانیت کلیک نمائید.
سنگ گرانیت به دلیل شکلگیری در اعماق زمین، یک سنگ پلوتونیک است. در حقیقت، گرانیت عنصر اصلی تشکیل دهنده پوستهی کره زمین میباشد.
سنگ گرانیت در مقیاس ۸ از ۱۰ از لحاظ اندازهگیری درجهی سختی قرار دارد. برای اندازهگیری سختی مواد معدنی آنها را از ۱ به ۱۰ که ۱ نرمترین و ۱۰ سختترین است، درجهبندی می کنند. سنگ گرانیت را از لحاظ سختی در رتبهی هشتم قرار دادهاند.
سنگ گرانیت برای ساختن برخی از معروفترین سازههای جهان به کار گرفته شده است. استفاده از این سنگ طبیعی به عنوان مصالح ساختمانی به دوران مصر باستان بر میگردد. همچنین در سازههای معروفی مثل پایه مجسمه آزادی در آمریکا از گرانیت استفاده شده است. معادن گرانیت در سراسر جهان از ایالات متحده تا چین وجود دارند. برای خواندن مقاله معرفی انواع سنگ گرانیت خارجی کلیک نمائید.
گرانیت به عنوان اولین مصالح ساختمانی برای ساخت و ساز به دست بشر شناخته شده است. به همین دلیل، اولین راه آهن جهان در آمریکا که به راه آهن گرانیتی نیز شهرت دارد از سنگ گرانیت ساخته شده است.
بسیاری از افراد و مالکان، شکافهای طبیعی روی سنگ گرانیت را با ترک اشتباه میگیرند. در صورتیکه وجود این شکافها بهطور معمول و طبیعی روی سطح سنگ گرانیت ایجاد میشوند. این مسئله از ارزش نهایی آن نمیکاهد.
با توجه به اینکه گرانیت سنگ بسیار سختی است، اما در مقابل اجسام تیز، بخصوص چاقو در آشپزخانه آسیبپذیر است. بهتر است هنگام استفاده از چاقو و امثال آن از تختههای برش استفاده کنید تا آسیبی به سنگ وارد نشود.
به دلیل مقاومت بسیار عالی و مناسب سنگ گرانیت اسلب در مقابل دمای بسیار بالا و گرما، بدون ترس و نگرانی از آسیب دیدن، براحتی میتوان اجسام و وسایل داغ را روی سنگ قرار داد. با این وجود، سعی کنید حائلی بین قابلمه داغ و سطح سنگ قرار دهید.
اغلب پیمانکاران و صاحبان املاک و مستغلات، گرایش به خرید گرانیت سفید، سیاه و بژ دارند. درحالیکه سنگ گرانیت دارای رنگهای بسیار متنوعی از صورتی، سبز و آبی گرفته تا سایر رنگها است. دلیل رنگبندی متنوع گرانیت این است که علاوه بر کواتز و فلدسپار، مقادیر جزئی از عناصر میکا، آمفیبول و غیره در ترکیبات شیمایی آن وجود دارد.
مراقبت از سنگ گرانیت نسبت به سایر سنگهای طبیعی، بسیار آسان و ساده است. این سنگ فقط برای تعمیر و نگهداری، نیاز به آببندی سالانه دارد. توصیه میشود برای تمیز کردن گرانیت یا هر سنگ طبیعی دیگر از شویندههای مناسب استفاده کنید و از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.برای خواندن مقاله مراقبت و نگهداری از سنگ گرانیت کلیک نمائید.
سنگ گرانیت یک ماده بسیار مناسب و مطلوب برای به کارگیری در دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان است، زیرا با گذشت زمان به ارزش آن افزوده میشود.
سنگ گرانیت همانند سایر سنگهای طبیعی، متخلخل است، یعنی منافذ بازی روی سنگ وجود دارد که باعث نفوذ مایعات و ایجاد لکه روی سنگ میشود. برای جلوگیری از این امر باید سنگ را آببندی کرد.
و در آخر...
سنگ گرانیت از پرکاربردترین و مستحکم ترین سنگ های ساختمانی است که در قسمت های مختلف ساختمان به کار می رود. به همین خاطر شناخت دقیق آن دارای اهمیت بالایی است. گرانیت سنگ آذرین مشابه سنگ بازالت است که ساختاری درشت دانه دارد. سنگبری کریستال با سالها تجربه آماده ارائه انواع سنگ گرانیت به شما عزیزان میباشد . جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره کلیک نمائید.
آخرین مقالات